Per tas kelias nerašymo savaites tiek visko prisikaupė, taip viskas susikuitė ir taip buvo gera, kad nebežinau kaip čia visais tais malonumais pasidalyti ;) Kad ir smagybėmis iš šventinio Good Food, kurio net dorai perversti dar nespėjau... O kol galvoju ir lietus daužosi į langus aš verdu sriubą - pačią paprasčiausią, kvepiančią vasariškai saldžiomis morkomis ir kiek atmiežtą griežtaisiais salierais.
Dar šiek tiek liūdna, kad maisto fotografavime nepasistūmėta į priekį, o iš kitos pusės - šita sriuba tiek gardi, kiek ir paprasta, tad pasiraitojam rankoves ir į puode įkaitintus poros aliejaus šaukštus metame:
Pamaišydami troškiname 10-12 minučių, kol daržovės kiek suminkštės. Toliau į puodą keliauja:
![]() |
Ai, dar ir šiek tiek liūdžiu, kad kulinariniame žemėlapyje Lietuva išnykus - Where The Chefs Eats, 2014 |
1 didelį susmulkintą svogūną
Pora kubeliais supjaustytų morkų
2-3 stambiau sukapotus salierų stiebus
400 g konservuotų virtų baltųjų pupelių (pilkite su visu skysčiu)
2 sukapoti pomidorai (odelę, žinoma, reiktų pašalinti)
2-3 stiklinės vandens
Sumažiname ugnį ir verdame dar 15 min, kol daržovės įgers vienos kitų skonius. Karts nuo karto lengvai pamaišome ir supilame
stiklinę smulkių makaronų (kažką panašaus kaip farfalline).
Kol makaronai verda įpilkite dar vieną ar dvi stiklines vandens, priklausomai kokio tirštumo sriubą mėgstate. Pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš keliaujant ant stalo skanu sriubą apibarstyti sukapotais svogūnų laiškais ir pamaloninti šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.
Lengvų jums rudens vakarienių!
Recepto įkvėpimas epicurious.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą