Gelsvų pastelinių spalvų sezoną mes paprastai pasitikdavome atostogose. Na pora pastarųjų metų viskas vyko gal ir ne pagal seną planą, bet šiandien jau vėl lėtai įdarinėjame lagaminus. Blerbia žoliapjovė (jis tyliai viliasi, kad gal jau kokį priešpaskutinį kartą šiais metais ;)), o aš su grynakrauju pėdsekiu ir krikštų mama dar spėju miške grybų susimedžioti: karališko dydžio voveraičių, kazlėkų, keletą šilbaravykių ir dar šį bei tą puikiam rudeniniam padažui... Bet sekmadienio popietė virtuvėje prasidėjo nuo morkų pyrago. Kažkada jau kepto ir nepelnytai primiršto. Iš vienos gražiausių ir skaniausių kulinarių knygų Falling Cloudberries (ačiū, Aurelija!).
![]() |
Riešutų ir cinamono aromatu prasideda atostogos |
4 dideli kiaušiniai
250 g cukraus arba cukraus pudros
185 ml saulėgrąžų arba labai lengvo alyvuogių aliejaus
300 g miltų
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
2 a. š. cinamono
400 g smulkiai sutarkuotų morkų masės (aš naudodavau smulkią burokinę tarką virtuviniame kombaine, tačiau pastarajam kaip tik šiandien išleidus paskutinį garsą teks įsigyti kokią įdomesnę rankinę trintuvę)
55 g sukapotų graikinių riešutų.
Kiaušinius išsukite su cukrumi iki kreminės konsistencijos ir įmaišykite aliejų.
Atskirame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius, maistinę sodą ir cinamoną. Sumaišykite su kiaušinių kremu. Sudėkite morkas ir riešutus ir dar kartą gerai permaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
Kol orkaitė kaista iki 180 laipsnių, kepimo formą (jeigu naudosite apvalią, tai ne mažesnę negu 24 cm skersmens, nes pyragas tikrai gerai šoktelės į viršų) ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite paruoštą tešlą ir kepkite apie valandą (visada geriausia patikrinti įsmeigus medinį iešmelį ;). Prieš raikydami leiskite keksiniam pyragui šiek tiek atvėsti.
Na o jeigu kvepiančių rudens daržovių derliaus pabaigos ir jūsų namuose nesimato - išbandykite moliūgų daugiaryžį. Tobulai kreminis. Apdrabstytas suplėšytais šalavijais ir graikiniais riešutais.
![]() |
Receptas pasiskolintas iš Food Affairs |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą