Kol mes sau atostogavom į kaimą užsuko šalnos ir per naktį nuskabė visus dar nepražydusius mano jurginus, pesto padažu šiemet nespėjusius pavirsti bazilikus ir spalvotus žiedus terasos loveliuose... Šakniavaisiai atsilaikė ir šiandien planavau su jais susiremti nelygioje kovoje lupant lauk iš bais jau kietos žemės, bet... ryte saulė buvo tokia tobula, jog aš ir senstelėjęs pėdsekys išėjome pažiūrėti rudens. Pauostyti Nerį ir išlydėti antis. Net trys būriai, beveik taisyklingais trikampiais išsirikiavę ir šaukdami vasarą, paliko mūsų kaimą. Neišvengiamai ir gėlių repertuaras pasikeitė - žolynus išmainėm į stiebynus...
... ir virtuvėje pakvipo kuminuose skrudintais žiediniais kopūstais su razinomis ;)
... ir virtuvėje pakvipo kuminuose skrudintais žiediniais kopūstais su razinomis ;)
1 žiedinis kopūstas, išskaidytas smulkiais žiedynais
1 česnako galvutė (nulupkite skilteles)
1 stiklinė razinų
1 kaupinas arbatinis šaukštelis kuminų
druskos ir pipirų, kaip visada, pagal skonį
geras šlakas sezamų arba alyvuogių aliejaus (aš naudojau pirmajį, nes jis daržovėms suteikia švelnų riešutinį poskonį).
1 česnako galvutė (nulupkite skilteles)
1 stiklinė razinų
1 kaupinas arbatinis šaukštelis kuminų
druskos ir pipirų, kaip visada, pagal skonį
geras šlakas sezamų arba alyvuogių aliejaus (aš naudojau pirmajį, nes jis daržovėms suteikia švelnų riešutinį poskonį).
Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių.
Kepimo skardoje arba dideliame inde sumaišykite kopūsto žiedynus, razinas, česnako skilteles, druską, pipirus ir aliejų. Apibarstykite kuminais ir dar kartą gerai permaišykite.
Karts nuo karto apversdami ir pamaišydami kepkite, kol kopūstai gražiai apskrus, bet išliks al dente. Aš savo suvargusioje orkaitėje kepiau 15 min ir valgiau kaip sotų šiltą rudeninį užkandį. Nu tikrai labai gerai!
Kumino ir žiedinio kopūsto derinys, įtariu, bus mano šio sezono favoritų sąraše, nes vos žiupsnelis ir kopūsto saldumo kaip nebūta ;) Simpatingasis recepto autorius Paul Lowe Einlyng iš sweet paul rekomenduoja šį derinį ir kaip garnyrą prie vištienos ar baltos žuvies.
Skanios penktadienio vakarienės!
Jurga, o stiklinės razinų (aš jų nelabai mėgstu) neperdaug vienai žiedinio galvai?
AtsakytiPanaikintiAurelija
Na matai, nuo žiedinio dydžio irgi priklauso ;) Mes, kai razinas mėgstam, tai nebuvo per daug, bet, manau, drąsiai galima naudoti bet kokias džiovintas uogas: spanguoles, vyšnias ir pan.
AtsakytiPanaikinti