Lietinių kepimui reikia nusiteikti... ir susikaupti beveik taip pat kaip pavasariniam startui sporto klube ;) O kai jau susikoncentruoji ilgam stoviniavimui prie keptuvės norisi, kad ir rezultatas būtų bent kažkiek kitoks. Nu juk ne veltui tiek stovėta (nors geras romanas šitam reikalui labai tinka, kol ten jie lėtai blynais virsta viena akim ir ranka galima tūnoti knygoje - Paryžiaus žmona liejosi taip pat skaniai kaip ir tešla keptuvėje). Iškepti blyną, o tada jį visaip prifarširuoti ir dar kartą kepti man visada neatrodė itin logiška ir tikrai esu girdėjusi ne vieną atvejį, kai virtuvės naujokės atsisakydavo tai daryti. Ir vargšai vyrai veltui bandę įtikinėti, kad mama tai įvynioja mėsą ir tada kepa dar kartą ;)
Šitą blynų - ne blynų idėja buvau užmačiusi Good food maisto ruošimo pamokose vaikams. Išsikepi kalną lietinių, o tada juos užkepi orkaitėje, primaišai kalną salotų ir pateiki kaip sofistikuotą vakarienę. Na draugei gurmanei tai tikrai nepraeitų, bet savaitgalio pusryčiams verta išbandyti.
Tešlai reikės (po milijono receptų ir maišymų iš akies jau ilgai esu ištikima Beatos proporcijoms, 90 psl.):
Kiaušinius lengvai išplakti su aliejum, cukrum ir druska.
Supilti trečdalį vandens ir permaišyti. Supilti visus miltus ir išmaišyti tešlą (turėtų būti gerai tiršta).
Pamažu supilti likusį vandenį ir nuolat maišant suskystinti tešlą.
Patepti keptuvę lašinuku ir lieti blyną, kai krašteliai vos vos atšoks nuo keptuvės - apversti. Po keliolikos sekundžių išimti ir vėl lieti, pakaroti ir taip kokia 14-18 kartų (blynų kiekis priklauso nuo keptuvės skersmens. Manoji didelė ir sunki, tai lietinių apvertimo ore triuko tenka atsisakyti, o ir iškepa jų dažniausiai keturiolika vienetų).
Jeigu šitame pakartotiniame procese planuojate skaityti įtraukiantį reikalą, tai įdarą geriausia pasiruošti iš anksto. Tinka viskas ko turite šaldytuve.
Naudojau:
O kad blynų apsimetimas apkepu būtų įtikinamesnis - užliekite juos mėgiamu padažu: sutrintais pomidorais pagardintais česnku, varškės ir žoleliu tepiniu arba vėlgi tuo, ko turite ;) Aš užpyliau 150 ml grietinėlės, gausiai paglosčiau mamos prieskoniais ir patrupinau nuo įdaro likusio sūrio.
Kepti reikėtų apie pusvalandį, vidutiniškai karštoje orkaitėje (manoji senutė net ir nustatyta ant 180 C niekada nėra tikra kokį karštį paduoda) arba kol blynai dailiai parusvės ir susiurbs į save didžiąją dalį padažo.
Ragaujam.
Šitą blynų - ne blynų idėja buvau užmačiusi Good food maisto ruošimo pamokose vaikams. Išsikepi kalną lietinių, o tada juos užkepi orkaitėje, primaišai kalną salotų ir pateiki kaip sofistikuotą vakarienę. Na draugei gurmanei tai tikrai nepraeitų, bet savaitgalio pusryčiams verta išbandyti.
![]() | |||
Svarbiausias ingredientas Mamos prieskoniai: ne tik etiketė, bet ir turinys autorinis mamos darbas ;) |
Tešlai reikės (po milijono receptų ir maišymų iš akies jau ilgai esu ištikima Beatos proporcijoms, 90 psl.):
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- žiupsnelis druskos
- 600 ml vandens
- 350 g miltų
Kiaušinius lengvai išplakti su aliejum, cukrum ir druska.
Supilti trečdalį vandens ir permaišyti. Supilti visus miltus ir išmaišyti tešlą (turėtų būti gerai tiršta).
Pamažu supilti likusį vandenį ir nuolat maišant suskystinti tešlą.
Patepti keptuvę lašinuku ir lieti blyną, kai krašteliai vos vos atšoks nuo keptuvės - apversti. Po keliolikos sekundžių išimti ir vėl lieti, pakaroti ir taip kokia 14-18 kartų (blynų kiekis priklauso nuo keptuvės skersmens. Manoji didelė ir sunki, tai lietinių apvertimo ore triuko tenka atsisakyti, o ir iškepa jų dažniausiai keturiolika vienetų).
Jeigu šitame pakartotiniame procese planuojate skaityti įtraukiantį reikalą, tai įdarą geriausia pasiruošti iš anksto. Tinka viskas ko turite šaldytuve.
Naudojau:
- 5 pievagrybius
- 2 pieniškas dešreles
- gerą gabalą Maasdam sūrio.
O kad blynų apsimetimas apkepu būtų įtikinamesnis - užliekite juos mėgiamu padažu: sutrintais pomidorais pagardintais česnku, varškės ir žoleliu tepiniu arba vėlgi tuo, ko turite ;) Aš užpyliau 150 ml grietinėlės, gausiai paglosčiau mamos prieskoniais ir patrupinau nuo įdaro likusio sūrio.
Kepti reikėtų apie pusvalandį, vidutiniškai karštoje orkaitėje (manoji senutė net ir nustatyta ant 180 C niekada nėra tikra kokį karštį paduoda) arba kol blynai dailiai parusvės ir susiurbs į save didžiąją dalį padažo.
![]() | ||||
Oi kaip šitas telefonis apšvietimas bado akis ;( Panašu, kad prioritetų sąraše fotografijos pradžiamokslį reikia kilstelėti gerokai aukščiau. |
Ragaujam.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą