2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Vegetarų reikalai. Perlinių kruopų risotto

Niekaip negalėjau parašyti daugiaryžis kaip rekomenduoja (ar liepia?) kalbininkai, nes nėra ryžių nei grūdelio - šioje lėkštėje pagrindinį vaidmenį dalijasi morkos ir mano mylimiausios perlinės kruopos. Tai čia toks labiau kruopainis-morkainis daugiaryžio stiliumi ;)



Vakarienės paprastumas ir pigumas neišpasakytas, o skanumas toks, kad namų, toli gražu ne vegetarai, įtraukė patiekalą į nuolatinį mūsų virtuvės valgiaraštį.  


Iš šaldytuvo ar spintelių traukiam:
  • 1,5 litro daržovių sultinio (nepagailėkite laiko arba pinigų tikrai kokybiškam sultiniui, nes jis čia trečiasis pagrindinis ingredientas šalia kruopų ir morkų)
  • 1 svogūną (smulkiai sukapokite)
  • 2-3 morkas (supjaustykite nedideliais kubeliais)
  • 300 g perlinių kruopų
  • 2-3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • saują stambiai sukapotų petražolių
  • saują sutarkuoto kietojo sūrio
  • 1 lauro lapą (originaliame recepte jo nėra, bet kai po ranka auga aromatingi laurai ar šviežiai džiovintų turite - dėkite net nesvarstę).
O dabar jau lėtas džiazas prie keptuvės kaip ir vartaliojant tradicinį ryžių daugiaryžį.

Morkas ir svogūnus apkepam aliejuje (3-5 minutes), kol lengvai suminkštės.
Suberiam kruopas ir apie minutę maišydami troškiname su daržovėmis, kol kruopos tolygiai pasidengs visais daržovių malonumais. Pagardiname druska ir pipirais.
Įpilame pora samčių sultinio ir lengvai maišant verdame ant silpnos ugnies, kol kruopos sugers visą sultinį. Tada įpilame dar pora samčių ir taip 30-40 šokame prie viryklės, kol kruopos bus paruoštos: sugers visą sultinį ir elegantiškai pasipūs.
Pagardinam sūriu, petražolėmis - lengvai permaišom ir vakarieniaujam.

  


Ragaujam.


Recepto autorystė kaip visada tenka  BBC Good Food, 2014, January issue

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą